Tips inför valpköp

 

Tips inför valpköp

 

Besök gärna flera uppfödare för att dels få information men också för att se om allt känns rätt. Du kanske har funderingar både före och efter valpköpet och då kan det kännas tryggt om du fått en bra kontakt och kan få fortsatt stöd av din uppfödare.

Vid besöket kan du också ställa frågor om hur uppfödaren arbetar med aveln utifrån rasens hälsa och mentalitet, vilka hälsotester uppfödaren gör på sina avelsdjur, om uppfödaren är ansluten till SKK osv.

En valp från Skallvattenbergets kennel är vid leveransen till sin nya ägare chipmärkt, vaccinerad, avmaskad, veterinärbesiktad, dolda fel försäkrad samt registrerad i Svenska Kennelklubben.

Våra hundar bor och lever med oss i huset, en trygg miljö för både föräldrahundarna och valparna. De är också vana att få följa med oss ut på olika små äventyr där de får sin sociala träning.

I mitt avelsarbete lägger jag stor vikt vid hälsa och sundhet, och framförallt bra mentalitet. Jag gör även rekommenderade hälsotester på mina avelsdjur, såsom exempelvis Patella och DNA test PRA. Att göra BPH på mina hundar är också en både rolig och viktig del i avelsarbetet.

Vill du veta mer om våra hundar, planerade kullar och så vidare är det bara att ta kontakt, alla uppgifter hittar du under fliken Kontakt.

Varmt välkommen att höra av dig!

Tips på bra länkar inför ditt valpköp:

Varför ska jag välja en SKK uppfödare?

Att köpa hund


Kontaktuppgifter


Skallvattenbergets kennel
Kim Victorin
Fredsvägen 6A
917 32 Dorotea
info@skallvattenbergetskennel.se
072-2470842 (mobil)
0942-10350 (arbete)
0942-10249 (hem)
Tillbaka